laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tongfilets la Pompadour
  ingrediënten:
    8 tongfilets
1 dl droge witte wijn
2 1/2 dl visbouillon (tablet)
1 wortel, in stukken
1 ui, in stukken
2 takjes peterselie
1 laurierblad
150 gr garnalen
200 gr champignons, in dunne plakjes
1/8 liter slagroom
50 gr boter
  bereiding:
    Tongfilets oprollen en met cocktailprikker vastzetten of met draadje vastbinden
Wijn en bouillon met wortel, ui, peterselie en laurier aan de kook brengen en ± 15 minuten zachtjes trekken
Vuur temperen
Visrolletjes in het vocht leggen en ± 8 minuten pocheren (niet koken)
Vis uit pan scheppen en op warme schaal leggen
Garnalen ± 5 minuten in bouillon warmen
Garnalen naast de visrolletjes leggen
Warm houden
Bouillon zeven en laten inkoken tot 2 dl
Room toevoegen en nog ± 5 minuten zacht laten koken
Intussen in 25 gr boter champignons ± 5 minuten zacht bakken
Champignons ook op schaal leggen
Rest van boter door de saus roeren (niet meer koken)
Serveer de saus apart bij de tongfilets, garnalen en champignons
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats