laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Everzwijn
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

3 eetlepels olie
1,5 kg bout of lende van wild zwijn
2 eetlepels cognac
2 uien, in ringen
2 wortelen, in plakjes
Zout
Peper
1 eetlepel bloem
3 teentjes knoflook
1 fles rode wijn
Bouquet garni (in stengel bleekselderij gebonden laurierblad, tijm en peterselie)
2 sneetjes roggebrood, zonder korst
2 eetlepels wijnazijn
  bereiding:
    Oven op 160 graden voorverwarmen
In grote braadpan in olie vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin bakken
Cognac, uien, wortelen, zout en peper erbij doen en op laag vuur groenten zacht, maar niet bruin laten worden, regelmatig omscheppen
Bloem toevoegen en al roerende laten kleuren
Knoflook en zoveel wijn toevoegen dat vlees onder staat
Met bouquet garni erin aan de kook brengen
Deksel op pan doen en in oven zetten
Vlees in ± 2 1/2 uur gaar braden
Intussen roggebrood in azijn laten weken
Als vlees gaar is brood uitknijpen en door kookvocht roeren tot saus gebonden is
Vlees afgedekt in oven nog ± 30 minuten braden
Vlees ± 15 minuten laten rusten
In dikke plakken snijden
Saus zeven
Op smaak brengen met zout en peper
Serveren met rode kool met appeltjes
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats