laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Heldere kerriesoep met Chinese groenten
  ingrediënten:
   

  • - 1,2 L vetarme kippenbouillon
    (3 blokjes opgelost in 1,2 L heet water)
  • - 300 g Chinamix (diepvries)
  • - 40 g mihoen
  • - 1 eetl. zonnebloemolie
  • - 1 eetl. kerrie
  • - sojasaus (eventueel)
  bereiding:
    Bereiding (10 min.)

Verwarm de zonnebloemolie in een kookpan en doe er de diepgevroren Chinagroenten in. Laat al roerend 2 minuten stoven.


Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 4 min. zachtjes pruttelen
en breng op smaak met 1 eetlepel kerrie.


Voeg de mihoen toe en laat nog 3 tot 4 min. heel zachtjes koken, tot de mihoen gaar is.

Afwerking

Indien gewenst, kunt u de soep verder op smaak brengen met sojasaus.

Tip

Dit recept kan als basis dienen voor een heerlijke maaltijdsoep.

Vermeerder de hoeveelheden: 1,5 L kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 L water), 450 g Chinamix, 80 g mihoen, 1,5 eetl. zonnebloemolie en 1,5 eetl. kerrie.

Voeg samen met de mihoen 400 g gekookte kipfilet toe ( dikke sneden, zodat u ze in dobbelsteentjes kunt snijden). Dien op met stokbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats