|
|
|
Heldere kerriesoep met Chinese groenten |
|
ingrediënten: |
|
|
- - 1,2 L vetarme kippenbouillon
(3 blokjes opgelost in 1,2 L heet water)
- - 300 g Chinamix (diepvries)
- - 40 g mihoen
- - 1 eetl. zonnebloemolie
- - 1 eetl. kerrie
- - sojasaus (eventueel)
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding (10 min.)
Verwarm de zonnebloemolie in een kookpan en doe er de diepgevroren Chinagroenten in. Laat al roerend 2 minuten stoven.
Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 4 min. zachtjes pruttelen
en breng op smaak met 1 eetlepel kerrie.
Voeg de mihoen toe en laat nog 3 tot 4 min. heel zachtjes koken, tot de mihoen gaar is.
Afwerking
Indien gewenst, kunt u de soep verder op smaak brengen met sojasaus.
Tip
Dit recept kan als basis dienen voor een heerlijke maaltijdsoep.
Vermeerder de hoeveelheden: 1,5 L kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 L water), 450 g Chinamix, 80 g mihoen, 1,5 eetl. zonnebloemolie en 1,5 eetl. kerrie.
Voeg samen met de mihoen 400 g gekookte kipfilet toe ( dikke sneden, zodat u ze in dobbelsteentjes kunt snijden). Dien op met stokbrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|