laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vijgentaartje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

450 gr bladerdeeg (10 plakjes), ontdooid
4 verse vijgen, ongeschild
2 rijpe peren, geschild, klokhuis verwijderd
40 gr boter
1/2 vanillestokje
10 anijszaadjes, fijngewreven
Poedersuiker
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 200 graden
Deeg dun uitrollen tot lap van 32 x 42 cm
Inprikken
In midden van oven in 12-16 minuten goudbruin bakken
Laten afkoelen
12 rondjes (doorsnede 10 cm) uitsteken
Vruchten in dunne plakjes snijden
In 20 gr boter vijg met opengesneden vanillestokje ± 2 minuten bakken, in rest van boter peer met anijs ± 2 minuten bakken
Laten afkoelen
4 stapeltjes maken van deegrondje, vijg, deegrondje, peer, deegrondje
Bestrooien met poedersuiker
Serveren met frambozen- of aardbeienpuree (200 gr fruit pureren, zeven en met 1 eetlepel citroensap en 1 1/2 eetlepel poedersuiker mengen)

Tip:
ook lekker met mango, perzik, kakifruit, appel of banaan
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats