|
|
|
Ossehaas in deeg |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600 gr ossehaas (middenstuk)
2 eetlepels olie
Zout
Peper
1,25 dl droge rode wijn
Voor de vulling:
200 gr mager kalfsgehakt
1/2 theelepel mosterd
1/2 theelepel zout
1 theelepel groene peper
2 eetlepels gehakte peterselie
1 theelepel tijm
30 gr geraspte ui
1 eetlepel paneermeel
Voor het deeg:
450 gr bladerdeeg (10 plakjes)
1 eidooier
2 eetlepels slagroom |
|
bereiding: |
|
|
Vlees met olie inwrijven en 30 minuten op kamertemperatuur laten rusten
In hete pan vlees in ± 10 minuten rondom aanbraden
Regelmatig omkeren (niet in prikken)
Vlees op stuk aluminiumfolie met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper bestrooien
Wijn bij braadvocht schenken, tot 2 eetlepels laten inkoken
Ossehaas ermee bestrijken
In folie verpakt in koelkast goed koud laten worden
Alle ingrediënten voor vulling mengen
Ontdooid bladerdeeg uitrollen tot rechte lap, 3 mm dik
In midden 1/4 deel van vulling strijken
Ossehaas erop leggen, rest van vulling erover verdelen
Deeg om vlees rollen, met naad naar onder in braadslede leggen
Uit restjes deeg reepjes uitraderen, over bovenkant leggen
Dooier loskloppen met room
Deeg ermee bestrijken
Oven voorverwarmen op 200 graden
In midden van oven vlees 40-50 minuten goudbruin braden
Voor het aansnijden ± 10 minuten laten rusten
Serveren met honing-tijmsaus en Gratin de champignons |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|