|
|
|
lamstongetjes met madeirasaus en boeretenen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 personen:
lamstongetjes
2 wortelen,
2 uien,
1 groen van prei,
1 tak groene selderij,
peterselie-tijm-laurier
madeirasaus:
2 el tomatenpuree,
4 tomaten,
een scheut madeira,
peper en zout,
1 sjalot,
1 el bloem
garnituur:
500 g boeretenen,(pronkboon, Spaanse boon. Dikke boon)
1 ui,
2 kruidnagels,
1 wortel,
peterselie-tijm-laurier,
1 kg aardappelen,
1 l melk,
2 teentjes look,
2 klontjes boter,
muskaatnoot |
|
bereiding: |
|
|
lamstongetjes:
laat de tongetjes een nacht weken, erna grondig spoelen
snij de soepgroenten fijn en stoof aan in boter, leg hierop de tongetjes en een ruime hoeveelheid water
+/- een uur gaarkoken, ze zijn gaar wanneer je er een vork makkelijk doorheen kan steken
madeirasaus:
stoof de sjalot aan
voeg tomatenpuree en bloem toe en ff doorbakken
bevochtig met de bouillon van de tongetjes en voeg de tomaten toe
koken, zeven en afsmaken met peper en zout
garnituur:
week de boerentenen 1 nacht in water waar 1 ui met 2 kruidnagels erin en een grof gesneden wortel zijn toegevoegd
kook ze voor ongeveer een uurtje
zout pas op het einde erbij
warm de bonen even op in boter + peper en zout
kook de aardappelen gaar in melk met de twee lookteentjes
afgieten en melk behouden
fijn pureren en met vocht+boter zacht maken
afkruiden met peper en zout
haal het vel van de tong
snij de tong in 3 en maak warm in de saus
maak torentje van de puree, schik de bonen er bovenop
leg ertegen de tong en errond de saus + tomate concasse en takje kervel |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|