laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Fruitwafels
  ingrediënten:
    500 gram bloem
25 gram gist
2 eieren
2 eierdooiers
2 dl melk
80 gram boter
100 gram witte basterdsuiker
mespuntje gemalen kaneel
zout

**voor de vulling:**
gebonden vruchtencompote
  bereiding:
    **Vruchtencompote:**
- Gebruik vruchtencompote met kleine stukjes vruchten. Kersen ontpitten en halveren. De andere vruchten eerst in stukjes snijden. Het vruchtensap goed binden met aardappelmeel, zodat het een samenhangend geheel wordt.

**Wafeldeeg:**
- Verwarm de melk. Maak de gist aan met een gedeelte van de lauwwarme melk. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Giet hierin de aangemaakte gist, de suiker, de eieren en de dooiers.
- Verwarm de boter tot deze net gesmolten is. Voeg deze toe. Strooi het zout langs de buitenkant. Voeg er de melk en de kaneel bij en begin het deeg te mengen. Kneed het deeg goed door. Laat het rijzen tot het volume bijna verdubbeld is.
- Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 60 gram. Rol deze dun uit tot een rechthoekige lap. Leg aan ??n zijde van het deeg een lepel vruchtencompote en sla het deeg dicht. Druk de sluitnaden goed aan. Verwarm het wafelijzer. Gebruik een ijzer met grove tussenopeningen. Vet het ijzer in en leg er een wafel in. Bak deze goudgeel.

**Eet de wafels bij voorkeur nog dezelfde dag.**
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats