laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerststronk
  ingrediënten:
    Benodigdheden voor biscuit(voor een bakplaat van ongeveer 18 op 25cm :

150g bloem (100g tarwebloem + 50g maïsbloem)
4 eieren
4eetlepels warm water
150g fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
  bereiding:
    Klop de eierdooiers met de suiker en het water tot een schuimige massa.
(tip) hoe langer u klopt , hoe luchtiger de biscuit zal zijn minstens 10 min is ideaal

Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.

Spatel ze voorzichtig door het deeg.

Giet het deeg uit op een beboterde en met bloem bestrooide bakplaat op een 1cm dikte

bak het op 175° gedurende 15 à 20 minuten.

Ontvorm de biscuit op een vochtige handoek en rol onmiddelijk op !!!

Na een paar minuten weer ontrollen en vullen met witte creme au beurre.


Recept Creme au Beurre

250 g echte boter of Planta
50g solo
155 g suiker
2 eieren

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
Boter 5 min opkloppen au bain marrie

Suiker en 2 HELE eieren samen kloppen

Dit mengsel aan de boter toevoegen en gedurende 10 min kloppen

Om uw creme au Beurre bruin te maken gebruikt chocolade -of koffie extract. Persoonlijk kies ik altijd voor chocolade smaak en voeg daarom enkele stukjes gesmolten pure chocolade toe aan mijn creme au beurre.

Hoe verkrijg je een Kerst Stronk vorm ??

De zijkanten van de opgerolde biscuit een beetje schuin afsnijden en deze stukken in ongelijke richting op de boomstam zetten , zo krijg je knobbels Bestrijk nu alles met de Creme au beurre.
Nadien trek je met een vork strepen in de aangebrachte creme au beurre zoals bij boomschors.
Bestrooien met wit taart poeder( speciaal om te strooien) of chocolade schilfers, of een suiker jezuske

Je kan je natuurlijk nen hele hoop werk besparen door het deeg simpel in ne voorgevormde kersttronk bakvorm te gieten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats