laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 kerstkalkoen 2
  ingrediënten:
    1 kalkoen van ca 3 kg.,
1/2 kg gehakt(varkens-kalf),
1 ei,
1/4 kg diepvries-soepgroenten,
1 el peterselie,
1 el kappertjes
,4 teentjes knoflook,
peper en zout,
1 ui,
100 gr chapelure,
10 druppels Tabasco.
250 gr bardeerspek
250 gr Veenbessen,
250 gr suiker,
wat water,
2 blikjes ananas in schijven
1 blik Perziken( gehalveerd)
1 blik peren ( gehalveerd)
  bereiding:
    De dag voordien:
De vulling bereiden: Meng het gehakt met het ei,peper en zout,de gemengde soepgroenten,peterselie,kappertjes,de look fijngesnipperd,de chapelure en Tabasco. Doe de veenbessen in een pannetje met gelijke hoeveelheid suiker en een beetje water.Breng aan de kook en laat stilletjes pruttelen tot de veenbessen gaar zijn.Laat afkoelen.

Was de kalkoen vanbinnen goed uit en dep droog,kruid de kalkoen binnen en buiten met peper en zout.Vul de kalkoen met de vulling en naai dicht met keukengaren.Bedek de kalkoen met het bardeerspek en bind het vast of prik het vast. De dag zelf: Plaats de kalkoen in een voorverwarmde oven van 180?C voor ca 1 1/2 uur.Neem uit de oven en snij in stukjes.Houd warm.

Maak de blikken fruit open en dep droog.Leg de schijven ananas op een schotel,leg daarop een perzik en vul deze met de veenbessen.Doe hetzelfde met de ananas en de peren. Dien op met de kalkoen,Succes verzekerd. Serveer er een stevige rode wijn bij:Pauillac of Haut Medoc.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats