laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Runderconsommé met soesjes
  ingrediënten:
    1 prei
1 flinke wortel
paar takjes kervel
250 g rundergehakt
2 eiwitten
2,5 liter eigengemaakte runderbouillon
zout

Soesjes:
30 g boter
1/2 kfl zout-
60 g bloem
20 g geraspte Gruyère
1 ei
  bereiding:
    Maak de prei en wortel voor de consommé schoon en snijd ze in dunne schijfjes. Was de kervel, dep hem droog en hak hem fijn. Kneed de groenten met het eiwit door de gehakt.
Doe het gehaktmengsel in een pan met de koude bouillon, en breng deze onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg zout naar smaak toe. Laat de bouillon afgedekt 45 min. koken op een laag vuur. Het eiwit en het vlees zullen naar het oppervlak stijgen en de bouillon zal helder worden. Zeef de bouillon door een doek. Verwerk de gehakt eventueel in een ander gerecht.

Bereid het soezendeeg terwijl de bouillon kookt. Laat de boter smelten in een kasserol. Voeg 1/8 liter water en wat zout toe. Schuim eenmaal af. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de bloem, kaas en ei toe. Zet de pan weer op het vuur en roer tot het deeg gemakkelijk van de wand loslaat.

Verwarm de oven voor op 175ºC. Vorm met twee theelepels balletjes ter grootte van een hazelnoot en schik deze op een ingevet bakblik. Bak de soesjes midden in de oven in circa 10 min. gaar en goudgeel.

Doe de soesjes in de soepterrine. Giet de consommé erbij. Dien de consommé op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats