laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Peren in Wijn vanillesiroop
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

2 peren
60 gram suiker
1 vanillestokje
2 1/2 dl zoete dessertwijn (of sauternes)
  bereiding:
    Schil de peren, maar laat de steeltjes er aan zitten ( Dit staat zo leuk)
Verwarm de suiker met 1/2 dl. water en los de suiker al roeren helemaal op
Splits de vanille stokje in de lengte
Voeg de wijn en het vanillestokje toe aan het suikerwater (siroop) Laat dit ca 5 minuten koken.
Voeg de peren vervolgens toe en laat ze afgedekt in ca 5 minuten zacht worden
Schraap het zogenaamde merg uit het vanillestokje boven de siroop
Serveer de peren met de vanillesiroop in decoratieve schaaltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats