|
|
|
Lamsbout met kerrie en kokossaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen: 270 kcal p.p.
400 g lamsbout
100 g ui
2 teentjes knoflook
1 appel
20 g rozijnen
1 blik gepelde tomaten (200 g)
3 koffielepels kerriepoeder
100 ml kokosmelk
zout, peper |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de lamsbout in 4 stukken. Pel en hak de uien en het knoflook. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Hak de tomaten in stukjes. Neem een kleefvrije kookpot en laat er het vlees gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje al roerend goudbruin in worden. Voeg daarna de uien toe en laat nog 5 minuten sudderen. Voeg de tomaten, de appelblokjes, rozijnen, kerrie en kokosmelk toe. Zout en peper toevoegen.
Dek af en laat gaar worden gedurende 40 minuten op een zeer zacht vuurtje.
Warm opdienen met Basmati rijst |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|