laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Peertje met chocoladesaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen: 180 kcal p.p.

4 eetlepels ongezoet cacaopoeder
20cl magere melk
8 koffielepels room, 15% v.g.
4 eetlepels zoetmiddel
4 halve peren op siroop
4 chocoladestaafjes
8 kruidnagels
8 amandelschilfers
  bereiding:
    Bereid de chocoladesaus:
Meng het cacaopoeder met de melk en de room.
Breng op een zacht vuurtje aan de kook. Blijf roeren tot de saus aan de lepel blijft plakken (ongeveer 10 minuten). Voeg zoetstof toe en roer goed. Giet in een kommetje en laat afkoelen.

Laat de peren uitlekken en leg ze op een dienbord. Om er een speels effect aan te geven kunt u muisjes maken van de peren. Steek een chocoladestaafje (voor de staart) in het dikste deel. Prik 2 kruidnagels op de plaats van de ogen. Giet een beetje chocoladesaus aan beide kanten van de 'muis'.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats