Witloof in hespenrolletjes |
|
ingrediënten: |
|
|
8 stronkjes witloof
8 schijfjes gekookte ham
40 gram boter
80 gram bloem
1 liter melk
300 gram kaas
citroensap
nootmuskaat |
|
bereiding: |
|
|
Laat wat boter smelten in een kookpot en stoof de witloofstronken op een zacht vuurtje. Rol vervolgens de witloof in de ham en leg ze in een vuurvaste ovenschotel. Neem een steelpannetje om de béchamelsaus te maken. Smelt de boter en doe er de bloem bij. Voeg er de melk en de jus van het witloof bij. Neem de helft van de kaas en meng die onder de saus. Werk af met citroensap en nootmuskaat. Giet de saus over de hespenrolletjes. Werk af met de rest van de kaas. Zet de schotel ongeveer een half uurtje in een hete oven. Dien op met puree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|