|
|
|
Kerstlikeur |
|
ingrediënten: |
|
|
450 gr verse cranberry's
2 mandarijnen, schoongemaakt
500 gr suiker
1 kaneelstokje
6 kruidnagels
500 ml wodka
1 afsluitbare pot (1,5 liter) |
|
bereiding: |
|
|
Canberry's in de keukenmachine grofhakken. Met een scherp mesje dunne reepjes van mandarijnen snijden. Mandarijnen halveren en uitpersen. Gehakte cranberry's met mandarijnschillen en -sap, suiker en specerijen in grote pot doen. Wodka erover schenken en de pot afsluiten.
De pot met cranberry's drie weken op een donkere en koele plaats zetten. De pot iederedag 2 keer schudden.
Bereiden:
Een vergiet bekleden met een stuk kaasdoek of een dubbele laag keukenpapier en het vergiet boven een ruime kom hangen. De cranberry wodka in het vergiet schenken en laten uitlekken. Kaneelstokje verwijderen en met een bolle lepel zoveel mogelijk vocht uit de cranberry's drukken.
De gefilterde wodka door een trechter in een fles schenken. Eventueel enkele gave cranberry's toevoegen. (Deze geven geen smaak af, maar ziet er wel mooi uit.) De fles afsluiten.
De kerstlikeur kan direct gedronken worden of nog enkele weken op een donkere plaats worden bewaard. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|