laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pekingeend
  ingrediënten:
    1,8 kg eend
1,75 l kokend water
4 el heldere honing
2 tl donkere sojasaus
2 el sesamolie
1,25 dl hoisinsaus
125 g fijne kristalsuiker
1,25 dl water
reepjes wortel, om te garneren
Chenese pannenkoekjes,
reepjes komkommer en lente-uitjes om te graneren
  bereiding:
    Leg de eend op een rooster boven een braadslee en schenk er 1,2 liter van het kokende water over. Gooi het water weg en dep de eend droog met keukenpapier. Leg de eend weer op het rooster en zet hem een paar uur weg.
Meng de honing, de rest van het water en de sojasaus en bestrijk de een vanbinnen en -buiten met dit mengsel. Bewaar de rest van het mengsel. Laat de eend 1 uur staan, tot het glazuur droog is.
Bestrijk de eend nog een met het mengsel, laat hem droogen en ga hiermee door tot alle glazuur op is.
Verwarm de olie, voeg de hoisinsaus, de suiker en het water toe. Laat dit mengsel 2-3 minuten zachtjes koken tot het is ingedikt.
Bak de eend 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden, keer hem en bak hem nog eens 20 minuten. Keer de eend nog eens en bak hem in 20-30 minuten gaar en knapperig.
Haal de eend uit de oven en laat hem 10 minuten staan. Verwarm ondertussen de pannenkoekjes in een stoompan, snijd het vel en het vlees in reepjes, garneer met reepjes wortel en serveer met de pannenkoekjes, de saus, de reepjes komkommer en lente-uitjes.erg lekker met; Gekruide rozemarijn-aardappelpartjes met rode ui uit de oven
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats