Kerstpasta met kip en gorgonzolasaus |
|
ingrediënten: |
|
|
8 tomaten
2 sneetjes oud witbrood
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g)
5 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
400 g (kerst)pasta (zak a 500 g)
4 kipfilets
4 eetlepels crème fraîche
300 g gorgonzola (blauwaderkaas) |
|
bereiding: |
|
|
Oven op 200 °C voorverwarmen. Tomaten schoonmaken, halveren en in ovenschaal leggen. Korsten van brood snijden en brood (eventueel in keukenmachine) verkruimelen. Peterselie fijnknippen en door broodkruim mengen. Broodkruim over tomaten verdelen en met 3 el olie besprenkelen. Tomaten in midden van oven 15 min. bakken. Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken. Kipfilets met zout en peper bestrooien. In koekenpan rest van olie verhitten en kipfilet in 12 min. gaar en bruin bakken. In steelpan crème fraîche met gorgonzola laten smelten. Saus met zout en peper op smaak brengen. Pasta met saus, kipfilet en tomaten serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|