laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mediterrane eendenborst
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 gram eendenborst
100 ml madeira (drank)
2 theelepels margarine
2 theelepels bloem
2 theelepels olijfolie
2 eetlepels gehakte sjalotjes
250 ml kippenbouillon
2 eetlepels frambozenazijn
2 ontpitte en in schijfjes gesneden pruim
  bereiding:
    Doe de margarine en de olie in een schotel in de magnetron 30 sec. op 650 watt. Voeg de eend toe en zet de schotel opnieuw 4 min in de magnetron.
Halverwege de tijd keert u de eend om. Haal de eend er even uit. Doe de sjalotjes in de schotel, bestrooi dit met de bloem en meng dit even goed. Voeg de bouillon toe, de madeira en de azijn en zet 2 minuten in de magnetron tot de saus gebonden is, roer halverwege de saus even om.
Voeg de eend en de gesneden pruim weer bij de saus zet een deksel op de schotel en zet nog 2 minuten terug in de magnetron tot alles goed warm is.
Snijd de eend in plakken en schik die op een voorverwarmde schaal. Overgiet het met de saus en versier het met de pruim.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats