|
|
Snipper het uitje fijn en snijd de venkelknol in dunne reepjes.
Smelt een klontje plantaardige margarine in een soeppan en fruit de ui tot hij zacht is. Bak de klein gesneden venkel 5 minuten mee op hoog vuur.
Giet de wijn erbij en kook het geheel tot de wijn is verdampt.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Voeg de fijngehakte naalden van een takje rozemarijn toe aan de bouillon. Laat de soep 10 minuten sudderen tot de venkel zacht is.
Maal de amandelen fijn in een keukenmachine en meng ze door de soep. Breng de soep weer aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes koken zonder een deksel op de pan (anders kookt het over!).
Breng de soep op smaak met sojaroom, citroensap, peper & zout.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Giet de soep in kommen en garneer de soep met het amandelschaafsel. |