laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tarte al djote
  ingrediënten:
    Het deeg....
850 gr bakmeel en 150 gr om te "drogen"..
300 gr boter zonder zout
4 eigeel en 2 volledige eieren
1,5 dl volle melk
50 gr bakkersgist laten smelten in lauwe en beetje gesuikerde melk
1 soeplepel zout in de pasta te verwerken na einde v/h kneden

Garnituur........
6 bollen van 200 gr vette zachte kaas(witte dus en zonder smaaktoevoeg)
9 bladeren ter handgrootte van snijbieten(witte nerf weghalen)
6 soeplepels gehakte peterselie
3 ajuinen ter grootte van een okkernoot/walnoot
6 volledige eieren
2 koffielepels zout
6 "draaien" max van de pepermolen
300 gr gesmolten boter(gezouten)nootjeskleur(lichtbruin hé)
  bereiding:
    Maak een fontein met het bakmeel(verfijnd met een chinees),gesmolten boter in de melk eveneens de gist en de eieren...Kneden en "drogen" met het overgebleven bakmeel.
verdeel de pasta in bollen van zo een 175 gr en laat ze rijzen.
Binst maak je de garnituur met de kaas,eieren,bruingesmolten boteren peterselie,gesnipperde ajuin,zout en peper een vette saus.
Verdeel nu de bollen pasta in bakvormen en strijk er een laag kaassaus van een 8 mm dik over.
Bakken aan 220° zo een tiental minuten tot alles mooi bruin is.
De "taart "eet men zeer warm en met gezouten boter
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats