|
|
Was de witte asperges zeer goed, schil ze en doe de schillen in een pan.
Leg hierop de geschilde asperges, en giet hierbij water totdat ze net onderstaan.
Kook de asperges in circa 15-20 minuten goed gaar.
Schil intussen de groene asperges ( alleen de achterkant), snijd ze in schuine stukjes van circa 4 centimeter en kook ze apart in wat water met zout beetgaar.
Giet ze af, en laat ze onder de koude kraan schrikken, en dan goed laten uitlekken.
Snijdt de Bourgondische schouderham in smalle reepjes.
Kook ondertussen de eieren tot ze hard gekookt zijn, eieren goed koud laten worden
Pel ze en prak ze met een vork in een kom goed fijn. Voeg naar smaak een paar eetlepels mayonaise toe. Dan wat gedroogde peterselie, peper, kerriepoeder, en wat maggi aroma naar smaak toevoegen. Even in de koelkast
Pureer nu de gekookte witte asperges met een staafmixer, en doe de puree in een pan.
Voeg hierbij circa 0.75 liter van het gezeefde kookvocht toe, doe hierbij de 400 dl gevogeltefond.
Breng het mengsel aan de kook, en klop de creme fraiche erdoor.
Breng de soep op smaak met zout,peper en of de nootmuskaat.
Schep kort voor het serveren de groene asperges en de reepjes ham erdoor.
Haal hierbij het eimengsel uit de koelkast, beleg de sneetjes roggebrood hiermee, en serveer dit bij de soep.doe als garnering nog wat gesneden ham toe.
Tip:
zorg dat het roggebrood vers is |