laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerstbrood 3
  ingrediënten:
    300 gr. rozijnen
3 dl. sinaasappelsap
1 pak broodmix wit
3 eetl. margarine
2 eieren
bloem
stukjes sukade
1 eetl. kaneel
zakje grof gehakte amandelen
250 ml halfvolle melk
  bereiding:
    Wel de rozijnen in de sinaasappelsap. Meng de broodmix voorzichtig met de margarine. Roer de eieren + melk er doorheen. Kneed het deeg goed door. Giet het sinaasappelsap af en laat de rozijnen goed uitlekken. Stuif een beetje bloem over de rozijnen. Kneed de rozijnen vervolgens door het deeg heen. Meng er kaneel, stukjes sukade en grof gehakte amandelen (naar smaak) doorheen. Bewaar wat amandelen voor de garnering. Laat het deeg vervolgens dertig minuten rijzen. Kneed het deeg na het rijzen nog een keer goed door. Bestrijk het met een losgeklopt ei en strooi er wat gehakte amandelen overheen. Bak het kerstbrood in een voorverwarmde oven op 225ÂșC in ca. 35 minuten gaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats