|
|
Dop de kastanjes door er een insnijding in te maken en ze gedurende twee minuten te koken alvorens ze te pellen (of koop reeds gepelde kastanjes om vuile vingernagels te vermijden).
Laat de melk en de suiker koken. Doe de kastanjes in de melk en laat ze gedurende een halfuur koken op een zacht vuur met het deksel op de pan, zonder erin te roeren. Pureer de kastanjes met een draaizeef en voeg de boter eraan toe.
Laat de pure chocolade met twee eetlepels water smelten op een laag vuur (of in een waterbad), zonder te roeren. Doe de kastanjepuree bij de zachtgeworden chocolade en roer goed om.
Giet het mengsel op een in twee?n geplooid vel aluminiumfolie en modelleer tot een stronk door de randen rechtop te zetten. Plaats de stronk gedurende enkele uren in de ijskast. Eenmaal de stronk is opgesteven, moet hij enkel nog worden afgewerkt met slagroom en de gewenste kerstversiering. |