laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aöli (knoflookmayonaise)
  ingrediënten:
   

  • 3 teentjes knoflook, geperst.
  • 1 sneetje witbrood, zonder korst, in water geweekt en uitge- knepen.
  • 1 eierdooier.
  • 1.5 dl. olijfolie.
  • 1 eetl. citroensap.
  • zout en zwarte peper uit de molen.
  • 1 eetl. kokend water.
  bereiding:
    Doe de geperste teentjes knoflook in een kom, met het brood en stamp dit goed door elkaar met een stamper of houten lepel, totdat knoflook en brood geheel met elkaar vermengd zijn.
Klop er met een vork de eierdooier door.
Voeg er de olie bij, in het begin druppeltje voor druppeltje, en blijf kloppen tot het mengsel dik begint te worden.
Dan mag de olie er in een dun straaltje bijgegoten worden.
Als alle olie gebruikt is, roer er dan het citroensap door en maak de smaak af met peper en zout.
Roer er tenslotte het kokende water door.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats