|
|
|
Aöli (knoflookmayonaise) |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 teentjes knoflook, geperst.
- 1 sneetje witbrood, zonder korst, in water geweekt en uitge- knepen.
- 1 eierdooier.
- 1.5 dl. olijfolie.
- 1 eetl. citroensap.
- zout en zwarte peper uit de molen.
- 1 eetl. kokend water.
|
|
bereiding: |
|
|
Doe de geperste teentjes knoflook in een kom, met het brood en stamp dit goed door elkaar met een stamper of houten lepel, totdat knoflook en brood geheel met elkaar vermengd zijn.
Klop er met een vork de eierdooier door.
Voeg er de olie bij, in het begin druppeltje voor druppeltje, en blijf kloppen tot het mengsel dik begint te worden.
Dan mag de olie er in een dun straaltje bijgegoten worden.
Als alle olie gebruikt is, roer er dan het citroensap door en maak de smaak af met peper en zout.
Roer er tenslotte het kokende water door. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|