Cappuccino van chocolade met citroencreme |
|
ingrediënten: |
|
|
500 g pure chocolade
2 dl creme fraiche
10 g zoetstof
5 eetlepels citroensap
zonnebloemolie
cacaopoeder |
|
bereiding: |
|
|
Neem voor de pure chocolade bij voorkeur chocolade met minimaal 72% cacao.
Vet de binnenkant van niet te kleine kopjes royaal in met olie en zet ze in de diepvries. Klop de creme fraiche met de zoetstof en citroensap halfstijf. Laat de citroencreme in de koelkast door en door koud worden. Smelt de chocolade au bain marie. Giet steeds twee eetlepels van de gesmolten chocolade op vetvrij papier en vorm met de bolle kant van een lepel een rondje ter grootte van een schotel. Vul de geoliede kopjes met gesmolten chocolade en giet deze vervolgens weer leeg. Laat de chocolade in de diepvries weer stollen. Herhaal dit proces verschillende keren. 'Teken' op vetvrij papier met een fijn papieren spuitzakje, gevuld met gesmolten chocolade dikke vraagtekens, een per persoon. Dit worden de oortjes van de kopjes. Maak de chocolade met een scherp mes voorzichtig los van de kopjes. Niet verwarmen! Plak de onderdelen van het bouwpakketje met gesmolten chocolade aan elkaar. Vul de kopjes met citroencreme en bestrooi met cacao. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|