laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kastanjetaart
  ingrediënten:
    Voor4personen:

160 gr. boter
160 gr. suiker
2 zakjes vanillesuiker
een mespuntje zout
6 eieren
2 blikken (samen 300 gr.) kastanjepuree
50 gr. Maïzena Plus
  bereiding:
    verwarm de oven voor op 160°
doe de boter, de suiker, de vanillesuiker & het mespuntje zout i/e kom
klop m/d mixer tot alles wit & luchtig is
splits de eieren
breek ze boven een mixbeker waar je telkens het eiwit in giet
doe het eigeel i/d deegkom
voeg de kastanjepuree & de maïzena bij het deeg
roer alles door elkaar tot je een luchtig papje hebt
klop de eiwitten m/d mixer tot schuim
lepel ze voorzichtig door het kastanjebeslag
NIET ROEREN! want dan krijg je een taaie taart

vet een springvorm in m/boter & giet het beslag er in
zet ongeveer 1 uur i/d oven tot het gebak mooi gerezen & lichtbruin is



laat je gebak eerst even i/d vorm afkoelen
keer het dan om & laat het helemaal koud worden o/e rooster


Tip:

een grenadinesiroop als drank
bestrooi je gebak m/lekker veel bloemsuiker voor je opdient
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats