Groentekroketten (vegetarisch) |
|
ingrediënten: |
|
|
1/2 selderijknol
1 winterwortel of een handje kleine worteltjes
100 gram sperziebonen
1 klein blik champignons
zout
2 grote uien
50 gram boter
75 gram bloem
een achtste liter groentenat of Vegetarische bouillon
2 eidooiers
zout en peper
1/2 bos peterselie
frituurvet of olie
om te paneren:
1 ei
1 eetlepel melk
paneermeel |
|
bereiding: |
|
|
Schil de knolselderij en schraap de wortel(tjes) en rasp beide zo fijn mogelijk. Haal de draden van de sperziebonen; was ze en snijd er heel kleine stukjes van. Laat de champignons uitlekken. Breng een achtste liter Vegetarische bouillon aan de kook. Doe er eerst de selderijknol en wortel in en laat het 10 minuten pruttelen. Voeg dan de sperziebonen toe en laat het afgedekt nogmaals 15-20 minuten koken. Dan de zeer fijngehakte champignons toevoegen. Alles in een vergiet doen, laten uitlekken en het nat opvangen. Smelt in een andere pan de boter, bak er de gehakte ui even in aan en voeg dan in ??nmaal alle bloem toe. Roer tot de bloem door de boter is opgenomen en doe er steeds wat van het opgevangen groentenat bij. Klop de eidooiers los; doe ze bij de saus en schep er dan alle gekookte groente door. Maak het pittig met gehakte peterselie, zout en peper. Spreid de ragout uit op een platte schaal; laat het in de koelkast door en door koud worden en vorm er dan met natte handen kroketten van. Wentel ze door paneermeel, daarna door het losgeklopt ei met melk en dan opnieuw door paneermeel.
Even stevig laten worden in de koelkast en daarna in frituurvet of olie mooi bruin bakken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|