Pittige paddestoelenbouillon (vegetarisch) |
|
ingrediënten: |
|
|
2 sjalotjes
2 sinaasappels
40 gram gedroogde shii-take
4 takjes verse tijm of 4 theelepels gedroogde tijm
2 pimentkorrels
1 1/2 dl rode wijn
peper en zout
100 gram cantharellen
1 1/2 eetlepel olijfolie
2 eetlepels fijngehakte peterselie |
|
bereiding: |
|
|
Pel en snipper de sjalotjes. Rasp de helft van 1 sinaasappelschil. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Breng de sjalotjes, de paddestoelen, de geraspte sinaasappelschil, de tijm en de pimentkorrels in de wijn en 1 liter water aan de kook en laat de bouillon ca. 30 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon door een kaasdoek. Breng op smaak met peper en zout. Maak de cantharellen schoon. Verwarm de bouillon weer op zacht vuur. Bak de cantharellen in de olie omscheppend beetgaar.
Leg de sinaasappelpartjes als een ster in 4 warme diepe borden. Schep de cantharellen in het midden. Schenk de hete bouillon erover en garneer met de peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|