Pasteitjes met champignonragout (vegetarisch) |
|
ingrediënten: |
|
|
4 pasteibakjes (kant-en-klaar te koop)
1/2 liter Vegetarische bouillon (blokjes)
250 gram verse champignons
2 eetlepels zure room
gehakte peterselie
zout en peper
1 eetlepel boter
2 eetlepels bloem |
|
bereiding: |
|
|
Zet de pasteibakjes even in de hete oven, dan worden ze vers en heel knapperig. Maak de champignons schoon; snijd de grote exemplaren door en kook ze gaar in de bouillon. Smelt de boter, doe er in eenmaal de bloem bij en roer tot alle bloem door de boter is opgenomen. Voeg geleidelijk wat van de bouillon toe en blijf roeren om geen klontjes te krijgen. Tot slot de rest van de bouillon met de champignons geheel toevoegen en 5 minuten op laag vuur laten pruttelen.
Roer vlak voor het opdienen de gehakte peterselie, zure room en wat zout door de ragoit en maal er wat verse peper over. Bakjes vullen; dekseltjes er weer opzetten en meteen serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|