laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Citroenpudding
  ingrediënten:
    1/2 liter halfvolle melk
250 gram kwark
1 theelepel geraspte citroenschil
1 flacon citroenaroma of enkele druppels citroenessence
50 gram gewassen, in sinaasappelsap gewelde rozijnen
6 blaadjes witte gelatine
suiker naar smaak
partjes sinaasappel of ander fruit
  bereiding:
    Zet de puddingvorm gevuld met water in de koelkast. Klop de helft van de melk door de kwark en roer daar de geraspte citroenschil, wat citroenaroma en de rozijnen door. Week de gelatine in veel koud water. Verwarm de rest van de melk; knijp de gelatine uit en los deze goed op in de melk. Laat het mengsel, steeds roerende, wat bekoelen en klop het dan door het kwarkmengsel. Voeg naar smaak eventueel nog wat suiker toe. Schud het water goed uit de puddingvorm en zet de vorm met het puddingmengsel in de koelkast. Maak de puddingschotel even nat en leg de schotel omgekeerd op de puddingvorm met de intussen stijf geworden pudding. Keer vorm en schotel tegelijk om; neem de vorm weg en garneer de pudding met partjes sinaasappel of andere vruchten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats