Salade met wildzwijnham en paddestoelen |
|
ingrediënten: |
|
|
8 blaadjes eikenbladsla
100 g ezelsoren of waterkers
100 g (grot)champignons
12 kerstomaatjes
1 sjalotje
4 eetlepels notenolie
2 eetlepels bouillon
3 eetlepels wijnazijn
zout en versgemalen peper
200 g wildzwijnham in plakjes
1 eetlepel fijngeknipt bieslook |
|
bereiding: |
|
|
Maak alle slasoorten schoon en sla ze droog. Veeg de champignons schoon. Halveer de kerstomaatjes. Hak het sjalotje zeer fijn.
Roer een dressing van 3 eetlepels notenolie, 2 eetlepels bouillon en 3 eetlepels wijnazijn, zout en peper.
Verdeel de sla en de kerstomaatjes over 4 borden. Leg de plakjes wildzwijnham erop.
Schenk 1 eetlepel notenolie in een pan. Fruit hierin het sjalotje glazig. Voeg de champignons toe en roerbak ze ca. 1 minuut mee. Voeg de dressing toe en verhit die even mee.
Verdeel de champignons over de ham. Strooi het bieslook erover. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|