laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Banaan Roomijs-soezen met karamel en pecannoten.
  ingrediënten:
   

    1 bak Banaanroomijs met pecannoten en karamel
    4 langwerpige soezen
    Karamelsaus
    Vanillebanaansaus
    50 gram pecannoten
  bereiding:
    voorbereiding:
Hak de pecannoten in stukjes.
Schep een lepel van de vanillebanaansaus op een bord of schaal en laat dit mooi uitlopen. Dit noem je een spiegel.
Vul de soezen met het banaanroomijs met pecannoten en karamel.
Leg de soezen op het bord.

bereiding :
Giet wat karamel over de soezen en bestrooi met de gehakte pecannoten.

Haal het ijs ca. 15 minuten voor gebruik uit de vriezer, dan is het beter schepbaar.


[b:1692a51856][color=blue:1692a51856]Soezen[/color:1692a51856][/b:1692a51856]


Nodig voor 4 soezen:

    2 eieren
    50 gram bloem
    zout
    50 gram boter



voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C.

Vet de bakplaat in.
Klop in een kopje 1 ei los.
Zeef de bloem boven een kom.

Breng in een steelpan 1 dl water met een snufje zout en de boter aan de kook.
Laat de boter smelten.
Voeg in een keer alle bloem toe en roer met een houten lepel tot het deeg van de panbodem en wand loslaat. Laat het deeg iets afkoelen.

Breek 1 ei erboven en klop dit met de handmixer door het deeg tot het ei helemaal is opgenomen.
Voeg dan beetje bij beetje het losgeklopte ei toe.
Klop steeds tot het ei helemaal is opgenomen.

Het deeg is goed van dikte als het in stukken van de garde valt. Klop door tot het deeg gaat glanzen.

Doe het deeg over in een spuitzak met gladde spuitmond.
Spuit langwerpige bergjes deeg (ca. 3x6 cm) op de bakplaat, of maak met behulp van 2 lepels bergjes. Houd voldoende tussenruimte.

bereiding:
Bak de soezen in het midden van de oven in 25-30 minuten licht bruin en gaar.
Temper de oven na 10 minuten tot 200°C.
Prik de soezen aan de onderkant in, zodat de stoom kan ontsnappen.
Laat de soezen op een taartrooster afkoelen.




[b:1692a51856][color=blue:1692a51856]Vanillebanaansaus[/color:1692a51856][/b:1692a51856]


Nodig:

    0.5 vanillestokje
    3 deciliter melk
    zout
    1 banaan
    2 eidooiers
    30 gram suiker
    1 theelepel maizena



voorbereiding:
Snijd het vanillestokje door en breng het met de melk en een snufje zout tegen de kook aan.
Laat het mengsel ca. 10 minuten trekken.
Pel de banaan en pureer hem.


bereiding:
Roer de eidooiers los met de suiker en de ma?zena.

Voeg een beetje hete melk toe, giet het mengsel bij de hete melk en laat het geheel onder goed roeren even aan de kook komen.

Verwijder het vanillestokje en roer de bananenpuree door de saus.


variaties :
Voor een snelle vanillebanaansaus kun je ook gepureerde banaan door vanillevla roeren.
Laat de saus vooral niet te lang koken, want dan schift het ei.
Je kunt ook 30 g vanillesuiker gebruiken in plaats van suiker en een vanillestokje.




[b:1692a51856][color=blue:1692a51856]Karamelsaus[/color:1692a51856][/b:1692a51856]


Nodig:

    100 gram suiker
    1.5 deciliter room

voorbereiding:
Laat de suiker met 1 eetlepel water smelten in een pan met dikke bodem. Verhit in een andere pan de room.


bereiding:
Wacht tot de suiker goudbruin kleurt, voeg dan de room toe.
Roer met een houten lepel tot de ontstane karamel volledig is opgelost en er een goudbruine karamelsaus ontstaat.

tips:
Door een beetje water aan de suiker toe te voegen is het risico minder groot dat de suiker verbrandt.
Laat de karamelsaus iets afkoelen voor het serveren, na bereiding is het namelijk kokend heet.
Door de room te verhitten, ontstaat er minder stoom wanneer het aan de suiker toegevoegd wordt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats