laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geglaceerde perencréme
  ingrediënten:
   

  • 4 halve peren (blik)
  • 2 dl melk
  • 2 eetl. suiker (afgestreken)
  • 1 eetl. perenlikeur
  • 1 eetl. maismeel (afgestreken)
  • 1 ei
  • *Voor de versiering:*
  • 2 eetl. bloemsuiker
  • 2 eetl. amandelschilfers
  • enkele rode vruchten zoals aardbeien, frambozen, enz.
  bereiding:
    Voorbereiding:
Laat de peren uitlekken en vang 0,5 dl sap op.

Bereiding (15 min.):

Klop met de garde van uw mixer het ei met de suiker tot een vrij dikke massa (het
best in een hoge beker). Voeg al kloppend het maismeel toe.


Breng de melk aan de kook en giet ze op de luchtige eiermassa. Zet nog even op het
vuur en roer verder tot de créme dikt (niet laten koken) .


Neem de pan van het vuur. Voeg 0,5 dl sap van de peren toe en 1 eetl. perenlikeur.
Klop met de mixer tot een homogene créme.

Verdeel de perencréme over 4 borden. Schik er een in waaiervorm gesneden halve peer bovenop. Bestrooi met amandelschilfers en bloemsuiker. Laat even kleuren onder de grill en versier de borden met de rode vruchten.

Kooktips

- U kunt dit gerecht ook vooraf klaarmaken. Bestrooi de créme in dat geval met wat
poedersuiker en dek af zodat er zich geen korst vormt bij het afkoelen.

- Schik er net voor het opdienen de peren op. Alvorens te grillen, laat u de perencréme +/- 5 min. verwarmen in de oven
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats