laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 courgettesoep met kaasbroodjes
  ingrediënten:
    1 sjalotje
2 courgettes
1 dl olijfolie (extra virgin)
3 kruidenbouillontabletten
3 eetlepels fijngehakte peterselie
4 eetlepels basilicum
1 teentje knoflook
1 klein wit stokbrood
3 tomaten
1 bolletje mozzarella
3 eieren
100 g geraspte parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper
  bereiding:
    Pel en snipper het sjalotje. Was de courgettes en snijd ze in stukjes.
Verhit 2 eetlepels olie en fruit het sjalotje en de courgette glazig. Voeg 1 1/2 liter water en de bouillontabletten toe. Laat de soep ca. 10 minuten koken. Voeg de peterselie en 3 eetlepels basilicum toe en pureer de soep. Laat de soep afkoelen.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Pers het teentje knoflook uit boven de rest van de olie. Snijd het stokbrood schuin in plakken. Bestrijk deze met de knoflookolie en rooster ze onder de grill in ca. 3 minuten goudbruin. Laat de broodjes afkoelen.
Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de mozzarella in blokjes. Klop de eieren los met de parmezaanse kaas.
Verwarm de grill weer op de hoogste stand.
Verwarm de soep al roerende. Verdeel de mozzarella en de tomaat over de stokbroodjes en maal er peper boven. Schuif de broodjes ca. 10 cm onder de hete grill en laat de kaas maar net smelten. Leg de broodjes op een schaal en strooi de rest van de basilicum erover.
Voeg enkele eetlepels hete soep aan het eimengsel toe. Voeg dit al roerende aan de soep toe. Blijf roeren tot de soep gebonden is, maar laat de soep niet meer koken.
Zet de soep op een rechaud. Zet de schaal met broodjes ernaast.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats