warme terrine van zalmforel en broccoli |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 pak (= 300 g) broccoli ? la creme (diepvries)
- 3 eieren
- 200 ml creme fraiche
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel
- 1 eetlepel fijngeknipte dille
- zout en peper
- 500 g zalmforelfilet
- 1 theelepel chilipoeder
- 3/4 dl volle melk |
|
bereiding: |
|
|
Bereid de broccoli volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Pureer de broccoli in de keukenmachine en meng de eieren, de helft van de creme fraiche, 1 theelepel mierikswortel en de dille erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Bestrooi de zalmforelfilets met chilipoeder.
Bekleed een terrinevorm of cakevorm (inhoud ca. 1 12/ liter) met alufolie en vet dit dun in. Schep een dun laagje broccolipuree op de bodem en leg hierin een laag zalmforelfilet.
Strijk hier weer een laag broccolipuree over en dek deze af met zalmforelfilet. Herhaal deze volgorde tot de zalmforel op is, dek af met een laatste laag broccolipuree.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Zet de vorm in een braadslede en vul deze met kokend water. Schuif de braadslede in de oven en laat de zalmforelterrine in ca. 45-60 minuten gaar en stevig worden.
Verwarm intussen de rest van de creme fraiche met de melk en de rest van de mierikswortel tot een gladde saus ontstaat.
Keer de terrine op een plank en snijd de terrine in 12 plakken. Leg op 4 warme borden elk 3 plakken en schenk de saus ernaast. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|