aardappelpuree met knoflook en salie |
|
ingrediënten: |
|
|
- 750 g aardappelen
- 6 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 theelepels zeer fijngehakte salie
- 1 dl zure room
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- zout |
|
bereiding: |
|
|
Schil de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet het vocht af.
Pel ondertussen de knoflook en snijd ze in zeer dunne plakjes. Verhit de olie en bak hierin de plakjes knoflook goudbruin. Voeg de salie toe en zet het vuur af.
Stamp de warme aardappelen fijn en roer de zure room, de mosterd, de peterselie en de olie met de gebakken knoflook en salie erdoor.
Breng de aardappelpuree op smaak met een snufje zout. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|