laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Romige kipfilets uit de oven
  ingrediënten:
    2 bolletjes mozzarella, uitgelekt
4 perssinaasappels
1 pot gevogeltefond (4 dl)
1/2 liter slagroom
zout, versgemalen peper
1 teen knoflook, uitgeperst
3 lente-uien, in dunne ringen
15 g basilicum, in reepjes
8 maïskipfilets
± 1 el suiker
  bereiding:
    kan 3/4 dag van tevoren:
Snij de mozzarella elk in 4 mooie plakken en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij ook 2 sinaasappels elk in 4 mooie plakken, gooi de kapjes weg en laat de plakken uitlekken op keukenpapier. Boen de andere sinaasappels schoon en rasp de schillen fijn af. Pers deze sinaasappels uit.
Breng in een wijde pan het sinaasappelsap en helft van het sinaasappelrasp met de gevogeltefond aan de kook en kook het vocht tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook alles in tot een dikke romige saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper. Meng intussen de knoflook, lente-ui en basilicum met de rest van het sinaasappelrasp.
Snij de kipfilets overlangs tot op 1 cm van de wand in en klap ze open. Wrijf de kipfilets in met zout en peper en verdeel het basilicummengsel over één helft van de filets, maar laat een rand van ± 1 cm onbedekt. Klap de andere helft van de kipfilets er weer over en druk ze goed dicht. Leg de kipfilets naast elkaar in een ingevette ovenschaal en zet deze tot gebruik afgedekt in de koelkast (hierdoor plakken de filets weer voldoende aan elkaar).


begin 1 uur van tevoren:
Schenk de roomsaus over de kipfilets en leg op elke filet een plak mozzarella en een plak sinaasappel. Bestrooi de plakken sinaasappels heel dun met suiker. Zet de schaal in het midden van de oven, schakel de oven in op 180 °C en bak de kipfilets in ± 45 min. gaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats