Aardappel-torentjes(pommes duchesse) |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
300 gr aardappelen (afkokers)
40 gr boter
1 eidooier
Nootmuskaat
2 eetlepels bloem
2 eieren
1 eetlepel olie
150 gr grofgehakte amandelen
Frituurolie
Sprietjes bieslook
Extra nodig: met bakpapier beklede bakplaat |
|
bereiding: |
|
|
Aardappels in schil in ± 20 minuten gaar koken
Schil verwijderen en pureren
Laat puree iets uitdampen
Boter, eidooier en nootmuskaat erdoor roeren
Eieren loskloppen met olie en 1 eetlepel water
Van puree kleine torentjes vormen en die achtereenvolgens door bloem, ei en amandelen wentelen
Frituurolie tot ± 180 graden verhitten
Torentjes met een paar tegelijk in ± 4 minuten goudgeel frituren Bovenin sprietjes bieslook steken
Opmerking: de torentjes kunnen 15-30 minuten in oven warmgehouden worden |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|