laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappel-torentjes(pommes duchesse)
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

300 gr aardappelen (afkokers)
40 gr boter
1 eidooier
Nootmuskaat
2 eetlepels bloem
2 eieren
1 eetlepel olie
150 gr grofgehakte amandelen
Frituurolie
Sprietjes bieslook

Extra nodig: met bakpapier beklede bakplaat
  bereiding:
    Aardappels in schil in ± 20 minuten gaar koken
Schil verwijderen en pureren
Laat puree iets uitdampen
Boter, eidooier en nootmuskaat erdoor roeren
Eieren loskloppen met olie en 1 eetlepel water
Van puree kleine torentjes vormen en die achtereenvolgens door bloem, ei en amandelen wentelen
Frituurolie tot ± 180 graden verhitten
Torentjes met een paar tegelijk in ± 4 minuten goudgeel frituren Bovenin sprietjes bieslook steken
Opmerking: de torentjes kunnen 15-30 minuten in oven warmgehouden worden
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats