laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Argentijnse vleespasteitjes
  ingrediënten:
    250 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
100 gr koude boter
Enkele eetlepels koud water
250 gr mager rundergehakt
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1/2 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika
1 geschilde en in zeer kleine blokjes gesneden rauwe aardappel
Zout
Peper
1 ei
  bereiding:
    Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout in een kom
Snijd de boter met twee messen door het meel tot een kruimelig geheel is ontstaan
Kneed alles snel dooreen en voeg zoveel water toe dat een samenhangend deeg ontstaat
Vorm van het deeg een bal en laat deze 1 uur in de koelkast rusten
Maak intussen de vulling: Vermeng het gehakt in een kom met de kleingesneden ui, de fijngehakte paprika, de blokjes aardappel en wat zout en peper
Kneed alles goed dooreen
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap
Steek uit de deeglap 8 rondjes met een diameter van ca. 15 centimeter verdeel de gehaktvulling over de deegrondjes
Sla de deeglapjes dicht over de vulling en druk de deegranden met wat water goed op elkaar vast
Prik de pasteitjes hier en daar in met een vork
Klop het ei in een kommetje los met wat water en bestrijk hiermee de pasteitjes
Leg de pasteitjes op een bakplaat
Bak de pasteitjes 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven
Verlaag de oventemperatuur tot 175 graden en bak de pasteitjes nog ca. 30 minuten tot ze mooi bruin en gaar zijn
Serveer de vleespasteitjes warm
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats