|
|
|
Kippenbouillon met ei |
|
ingrediënten: |
|
|
250 gram kippenfilet
1 1/2 liter water
zout
een stukje foelie
verse kruiden zoals selderij, peterselie en een stukje winterwortel of een kruidenbuiltje voor kippensoep
2 eieren |
|
bereiding: |
|
|
Breng fillet met water, zout en foelie aan de kook. Plaats een plaatje onder de pan en laat de bouillon op laag vuur minstens 3 uur trekken. Na 1 1/2 uur de gewassen en kleingesneden groente toevoegen. Zeef de soep door een doek; snijd de kippenfillet nog kleiner. Doe die kip weer in de gezeefde bouillon terug en zet de pan weer op het vuur.. Breek de eieren in een schaaltje; roer er even met een vork in en giet het in de soep. Blijven roeren tot de soep weer kookt en meteen weer opdienen. Geef er toast met kruidenboter bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|