laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerstkalkoen
  ingrediënten:
    300 gram tuttifrutti
1/4 liter thee
1 ui
2 sneetjes oudbakken wittebrood
melk
1 eetlepel boter
250 gram gehakt, half-om-half
zout en peper
paprikapoeder
2 eetlepels gehakte peterselie
1 ei
1 babykalkoen van ca. 1 1/2 kg
zout en peper
80 gram in dunne plakjes gesneden vet spek
80 gram boter
  bereiding:
    Zet de tuttifrutti gedurende 8 uur in de thee in de week. Schil en snipper de ui. Snijd de korstjes van het brood en laat de sneetjes in wat melk weken. Fruit de ui in de boter glazig. Voeg het gehakt toe en bak deze, onder omscheppen, enkele minuten. Doe het gehakt/uimengsel in een kom. Knijp het brood uit en verkruimel dat. Leg het brood bij het gehakt in de kom en voeg, zout, peper, paprikapoeder en de gehakte peterselie toe. Klop het ei los en giet dit erbij. Meng alles goed door elkaar en vul hiermee de kalkoen. Steek de buikopening dicht met prikkers of naai deze dicht met keukengaren. Bestrooi de kalkoen aan de buitenkant met wat peper en zout en leg de plakjes spek op de borst.
Smelt de boter en giet deze in een braadslede. Leg de kalkoen met de borst naar boven erin en schuif de braadslede onderin een voorverwarmde oven van 200°C (gasstand 4). Laat de kalkoen, onder regelmatig bedruipen, in 1 1/2 uur gaar en bruin worden. Haal het laatste uur het spek weg.
Kook de tuttifrutti in de thee in ca. 20-30 minuten gaar. Leg de kalkoen op een verwarmde schaal en leg de gare tuttifrutti eromheen. Schuif papieren manchetten aan de poten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats