laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Biersoep
  ingrediënten:
    2 oudbakken sneetjes boerenbruin of volkorenbrood
4 eetlepels maïsolie of boter
40 gram boter
flinke mespunt geraspte citroen- of sinaasappelschil
1/2 theelepel kaneelpoeder
30 gram bloem
1/2 liter bier
1/2 liter melk
1-2 eidooiers
aroma
peper en zout
  bereiding:
    Bestrijk het brood met olie of boter en bak de boterhammen in de koekenpan of in de oven aan beide zijden mooi van kleur; gebruik desgewenst geroosterd brood. Smelt de boter; voeg de citroenschil, de kaneel en de bloem toe; roer goed en laat de bloem enigszins gaar worden. Schenk dan onder geregeld roeren het bier en de melk in de pan. Laat de bloem helemaal gaar worden. Roer de dooiers met 2 eetlepels water en daarna wat soep los en giet het mengsel onder goed roeren in de soep. Voeg aan de soep naar smaak aroma, peper of zout toe en schenk de soep op de gebakken boterhammen in de soepterrine.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats