|
|
|
Kaasschuitjes |
|
ingrediënten: |
|
|
200 gram patentbloem
zout
175 gram boter
1 ei
50 gram bloem
4 dl warme melk
3 eetlepels tomatenketchup
100 gram geraspte oude Goudse kaas
aroma,
peper
1 blikje gewassen goed uitgelekte garnalen (128 gram)
8 schuitvormpjes |
|
bereiding: |
|
|
Doe de patentbloem met zout en 100 gram boter in een kom; snijd de boter met twee messen in kleine stukken. Klop het ei los met 1 eetlepel water; zet 3 eetlepels ei apart in een kommetje en roer de rest van het ei met een mes door de bloem met boter. Kneed met aaneengesloten vingers vlug een soepel deeg en zet dat afgedekt in de koelkast. Verwarm 55 g boter; roer daar de bloem door en schenk er, al roerende, de warme melk bij. Laat deze gladde dikke saus enigszins gaar worden en roer er de tomatenketchup door. Proef of de bloem gaar is. Roer dan de kaas door de saus en naar smaak aroma, peper of zout en laat de ragout bekoelen. Verwarm de oven voor op 200°C (gasstand 4). Smelt de rest van de boter; bestrijk daar heel nauwkeurig de vormpjes mee.
Verdeel het deeg in 8 porties van gelijke grootte en druk het deeg stevig tegen debodem en de wand van de vormpjes. Verdeel de kaasragout over de deegbakjes; garneer met een paar garnalen en bestrijk de garnalen met wat van het apart gezette ei. Zet de vormpjes op de bakplaat en schuif die even boven het midden in de oven tot het deeg gaar en de vulling door en door warm is (15-20 minuten). Serveer zo heet mogelijk. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|