Kervelroomsoep met Noordzeegarnalen |
|
ingrediënten: |
|
|
150 g Noordzeegarnalen (diepvries)
6 bolletjes kervel (diepvries)
200 g gesneden prei (diepvries)
2 grote geschilde aardappelen
3 sjalotjes
1 L visbouillon
(2 blokjes, opgelost in 1 L heet water)
1 dl lichte room (15 % vetgehalte)
1 eidooier
1 eetl. boter
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Smelt 1 eetl. boter in een ruime kookpan. Stoof er de gesnipperde sjalotten glazig in (niet laten kleuren).
Voeg de diepgevroren prei toe, samen met de in stukjes gesneden aardappel en schep om. Laat 2 min. stoven. Leng aan met 1 L visbouillon, dek af en laat 20 min. zachtjes koken.
Mix de soep fijn, doe er de diepgevroren bolletjes kervel in en zet ze nog 5 min. op een zacht vuur. Voeg de diepgevroren Noordzeegarnalen toe en laat nog 1 min. opwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.
In een soepterrine klopt u de eidooier los met de room. Giet er de hete soep bij. Goed roeren en onmiddellijk opdienen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|