laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roomsoep à la Du Barry
  ingrediënten:
    - 1 bloemkool
- 2 witten van prei
- 2 eidooiers
- 400 ml kalfsfond
- 1,5 dl room
- 1,5 eetl. bloem
- 1 eetl. boter
  bereiding:
    Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de in stukken gesneden prei in. Laat 2 min. stoven.
Bestrooi met de bloem en roer om.

Voeg de kalfsfond en 600 ml water toe en doe er de in stukken gesneden bloemkool in.
Dek af en laat 15 min. zachtjes koken.

Mix zeer fijn en zeef de soep (indien gewenst).

Meng de eidooiers en de room in een soepterrine en roer er de hete soep door.

Dien onmiddellijk op, bestrooi met een weinig peterselie of kervelplukjes. Als garnituur kan u heel kleine gekookte bloemkoolroosjes apart houden.

Tip:
Kan ook met broccoli
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats