Kreeftenslaatje met appel en kerriedressing |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 halve kreeften (diepvries)
- 200 g gemengde sla
- 1 grote appel (jonagold)
- 1 eetl. citroensap
- 1 eetl. kruidentuiltje
Voor de saus:
- 1 eetl. magere verse kaas
- 1 eetl. mayonaise
- 1 eetl. room
- 1 eetl. notenolie
- 1 eetl. frambozenazijn
- 1 eetl. olijfolie
- 1 eetl. kerriepoeder
- peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
- Verwijder het klokhuis uit de appel en snij in kleine blokjes. Sprenkel er het citroensap over om verkleuring te voorkomen.
Schik de diepgevroren halve kreeften in een ovenschotel (met het kreeftenvlees naar boven) en kruid met kruidentuiltje. Schuif gedurende 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Meng alle ingrediënten voor de saus.
Meng de gemengde salade met de appelblokjes en lepel er de saus over. Schep goed om.
Haal het kreeftenvlees uit het pantser en hou de pootjes apart voor de afwerking.
Verdeel het slaatje met appel in het midden van elk bord en schik er het kreeftenvlees op. Versier met de kreeftenpootjes en dien op met een sneetje stokbrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|