laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevuld kalkoenengebraad met paprikaroom
  ingrediënten:
    - 1 gevulde kalkoenfilet (± 1,5 kg, diepvriesvlees)
- 175 g verse kruidenkaas met bieslook
- ± 3 eetl. paprikatapenade ("crema di peperoni", bokaal)
- 400 ml kalfsfond (bokaal)
- 2 eetl. boter
- peper en zout
- instantsausbinder
  bereiding:
    Schik het diepgevroren gebraad in een ovenschotel. Verdeel er 2 eetl. boter bovenop.

Schuif de schotel in een op 225 °C voorverwarmde oven en laat het vlees gedurende 40 min. kleuren. Giet er 200 ml kalfsfond over en verlaag de temperatuur tot 180 °C. Laat nog 1 u 20 min. à 1 u 50 min. verder garen (afhankelijk van de dikte). Bedruip regelmatig met braadvocht. Het vlees is gaar als het uitlopende vocht helder is, wanneer u er met een naald in prikt.

Haal het gebraad uit de ovenschotel en laat het rusten terwijl u de saus maakt. Giet de rest van de kalfsfond in de ovenschotel, schraap de braadresten los en giet door een zeef in een pan. Breng aan de kook met de verse kruidenkaas en klop tot een gladde saus. Laat 2 min. goed doorkoken. Roer er de paprikatapenade door en breng op smaak met peper en zout. Bind naar smaak lichtjes met instantsausbinder.

Snij het vlees in sneden en dien op met de saus. Geef er gebakken broccolistaafjes bij en kroketjes of aardappelsparretjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats