laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eendenborst met roze pompelmoes
  ingrediënten:
    - 900 g eendenborst
- 2 dikke wortelen
- 1 roze pompelmoes
- 3 dl kippenbouillon (1/2 blokje kippenbouillon opgelost in 3 dl heet water)
- 1 eetl. olijfolie
- 1 koffiel. korianderbolletjes
- peper en zout
  bereiding:
    - Snij de wortelen in kleine stukjes.
- Schil met een scherp mes de pompelmoes tot op het vruchtvlees, zodat er geen witte vliesjes meer te zien zijn. Snij dan de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Doe dit alles boven een kom zodat u het sap kan opvangen.
- Plet de korianderbolletjes tussen twee lepels.

Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de wortelstukjes kort. Giet er de kippenbouillon bij en kruid met de geplette korianderbolletjes, peper en zout. Laat gedurende 15 min. koken.
Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de eendenmagret in (met de velkant naar onder). Zet het vuur wat lager en laat de magrets op een matig vuur gedurende 10 min. bakken. Giet het vet weg.
Kruid de magrets met peper en zout en laat de andere kant gedurende 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).
Mix de wortelen tot een dikke puree en leng aan met het pompelmoessap. Voeg ook de pompelmoespartjes toe en mix tot een gladde saus.


Snij de eend schuin in sneetjes van 1 cm en leg ze in waaiervorm op het bord. Lepel er wat saus rond en serveer met aardappelgratin of aardappelsparretjes. Geef er eventueel een gestoofd minibundeltje van prinsessenboontjes (diepvries) bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats