laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip op Elazasser wijze
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 kip in vier stukken verdeeld
    peper
    zout
    boter
    4 sjalotjes
    mespuntje gedroogde tijm
    1dl droge witte wijn (Riesling)
    150g champignons
    1 eetlepel bloem
    1dl zure room
  bereiding:
    Pel de sjalotjes en snijdt ze door midden. Maak de champignons schoon en snijdt ze door midden. Wrijf de stukken kip in met wat zout en peper. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de stukken kip aan alle kanten mooi bruin. Haal dan de stukken kip uit de pan en fruit in het achter gebleven vet de sjalotjes eventjes. Leg dan de stukken kip weer in de pan en voeg de tijm en de wijn toe. Laat de kip in 30 – 40 minuten gaar worden. Verhit in een koekenpan wat boter en bak hierin de champignons goudgeel. Haal stukken kip (als ze gaar zijn) uit de pan. Voeg de champignons aan het braadvocht toe. Roer in een kopje de bloem met wat water tot een papje en bind hiermee de saus. Roer dan de zure room erdoor, de saus mag nu niet meer koken. Laat de stukken kip in de saus nog even warm worden. Lekker met zuurkool en aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats