laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalmmousse
  ingrediënten:
    1 blik zalm van ca. 250 gram
een achtste liter slagroom
100 gram kwark(platte kaas)
1 eetlepel poedergelatine
zout,
witte peper
1 doosje tuinkers
2 eetlepels citroensap
  bereiding:
    Laat de zalm uitlekken; verwijder het vel en de graten. Vermeng de stukjes zalm met de kwark en wrijf het door een zeef of pureer het met de mixer. Los de gelatine op in 1 eetlepel heet water en doe het bij de gezeefde zalm. Klop de slagroom zeer stijf; schep het door de zalm en maak de mousse op smaak met peper en zout. In een met koud water omgespoelde vorm gieten en enkele uren in de koelkast zetten om stijf te worden.
Was de tuinkers; laat het uitlekken en leg het in een platte schaal. Druppel er citroensap over. Leg de zalmmousse netjes in het midden. Opdienen met vers geroosterd brood en balletjes boter. (Boterballetjes in een klein schaaltje, dat gezet wordt in een grotere schaal met ijsblokjes).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats